Collective Arts släpper syrlig öl bryggd med blåbär och kakaobönor

Kanadensiska konstnärsbryggeriet Collective Arts fortsätter utmana och överraska med sina innovativa ölsorter. Nu släpper bryggeriet en djupt lila, syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Det kan låta konstigt – ända tills du smakar. Ölet har en djup smak av blåbär med en antydan av kakao och en perfekt balanserad syra. Ölet släpps i en begränsad upplaga på 19 200 burkar på Systembolaget den 19 maj.

Collective Arts Brewing är hyllat för sina fantastiska brygder och sitt coola och kreativa formspråk. Craftbryggeri baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser; Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Bakom konstverket på burken ligger Zoe Gillette. Zoe är en illustratör från Queens i New York. Hon har studerat vid Massachusetts College of Art and Design och arbetar även med fotografering, grafisk design och typografi.

Collective Arts – Blueberry Sour with Cacao Nibs
Varu nr: 1108514
Pris: 42,90 kr (+ pant)
Alkoholhalt: 5.6 %
Antal: 19 200 burkar
Format: 473 ml, burk.
Öltyp: Syrlig öl
Övrigt: Bryggd med blåbär och kakao
Konstnär: Zoe Gillette, Toronto, New York, USA.
Release: 19 maj 2020