Highland Park Quercus

Highland Park presenterar nu sin tredje utgåva i Keystonesserien. Quercus släpps senare under månaden och kan endast köpas från destilleriets webbutik. Totalt släpps 1.200 flaskor av denna mycket speciella whisky.

Quercus är uppkallad efter arten av ek som destilleriet använder för att göra sina fat och undersöker vilken inverkan faten har på karaktären hos whiskyn. Highland Park väljer noggrant europeiska och amerikanska ekträd, skär träet i stavar på exakt 45 ° för att göra det svårare för spriten att avdunsta. Stavarna sänds till Jerez i södra Spanien för att bli fat, som sedan fylls med Oloroso Sherry och lämnas för att mogna i två år innan de töms och skickas tillbaka till destilleriet på Orkney.

Tidigare utgåvor i Keystonesserien är Hobbister och Shiel.

Highland Park  Quercus
Pris: £ 75
Alkoholhalt: 48,3 %